torstai 5. huhtikuuta 2018

Toukokuussa koodataan metsätietoa!

Oletko kiinnostunut koodaamisesta? Onko metsäala lähellä sydäntäsi?

Mikäli vastasit kysymyksiin KYLLÄ, niin toukokuussa Helsingissä järjestettävä Ultrahack on paikkasi! 

kuva: Lapin materiaalipankki | Harri Tarvainen

Ultrahack on suomalaisten minkä järjestämä kansainvälinen mikä. 18.-20.5. Helsingissä järjestetään Ultrahack 2018 Sprint I teemalla "Hack the forest data". Mitä ihmettä tämä sitten tarkoittaa?

Suomessa on käytössä yksi maailman parhaista metsätietoresursseista, mutta tätä tietoa hyödynnetään vain vähän kaupallisissa ratkaisuissa. Ultrahack kutsuu nyt koodareita luomaan innovatiivisia ratkaisuita metsädatan hyödyntämiseen. Perustiedot koodauksen pohjalle tarjoaa Suomen Metsäkeskus, Maanmittauslaitos, Luonnonvarakeskus sekä Suomen ympäristökeskus. 

Tule luomaan uutta metsäalle ja tuo mukanasi pohjoinen näkökulma! Ratkaisuissa käytetyt teknologiat voivat vaihdella virtuaalitodellisuudesta joukkoistamiseen (crowdsourcing), mobiilisovellukseen ja internet of things:iin (IOT). Loppuratkaisujasi voivat käyttää tulevaisuudessa kenties metsänomistaja, metsäteollisuus, muut metsäalan sidosryhmät tai tavalliset kansalaiset. Tarkoitus on nimenomaan saada ratkaisut laajaan kaupalliseen käyttöön.

Virtuaalitodellisuutta testaamassa!
Kuva: Arktinen biotalous
Entäpä palkkiot? Hyvästä työstä voi voittaa ison pinon riihikuivaa. Finalistit pääsevät myös esittelemään ratkaisuaan Suomen metsäteollisuuden kaupallisille kumppaneille seminaariin. Voittajatiimi pääsee huippukovaan seuraan, kun se saa esitellä projektinsa Arctic15 bisnestapahtumassa Helsingissä kansainvälisen median ja investoijien silmien edessä. Ultrahackiin kannattaa siis panostaa!FAQ / UKK:

  • Ultrahack on täysin maksuton tapahtuma. Tarjolla myös ilmainen majoitus paikan päällä sekä pientä tarjoilua!
  • Ilmoittautumiset 1.5. mennessä TÄÄLLÄ
  • Itse Ultrahack 2018 Sprint 1 "Hack the forest data" pidetään 18.-20.5.2018. 
  • Tapahtumapaikkana on Airo Islandin tilat Helsingissä (lisätietoa). 
  • Sinun ei välttämättä tarvitse osata kirjoittaa koodia, mutta tapahtuma suosittelee, että tiimissäsi on vähintään yksi, joka hallitsee myös koodauksen. Tapahtumaan kuuluu myös matchmaking-osio, jossa voi etsiä tiimiinsä jäseniä. Myös Ultrahack-tiimi voi auttaa sinua tiimin etsimisessä! Ota yhteyttä: info@ultrahack.org. Muista kuitenkin, että voit osallistua myös yksin. 

TUTUSTU:Ei kommentteja:

Lähetä kommentti