keskiviikko 28. maaliskuuta 2018

Yrittäjät äänessä!

Viimeisessä Biotalousuutisten jutussa kerrottiin, kuinka Lapin Energiakonttorin selvitystyö on lähtenyt käyntiin. Selvityksen ensimmäisessä osiossa kartoitettiin Lapissa annettavaa energianeuvontaa. Selvityksen toinen osa on valmistunut nyt ja siinä on haastateltu alan yrittäjiä.

kuva: Lapin materiaalipankki | Photokrafix
Haastatteluihin osallistui 10 hajautetun uusiutuvan energian yrittäjää Lapin alueelta. Haastateltavien joukossa oli kaksi lämpöenergiaa myyvää yritystä, kolme energiapuun korjuuta harjoittavaa yritystä, kaksi haketta toimittavaa ja kolme pilkettä tuottavaa ja myyvää, yksi turpeen tuotantoon erikoistunut sekä yksi lämpölaitoksia itse rakentava ja myyvä. Haastateltavat yritykset asemoivat itsensä tällä hetkellä pääasiassa joko lämmön tuotantoon, energiapuun korjuuseen ja hakkeen tai pilkkeen tuotantoon. Positiivista oli, että suurin osa yrityksistä kertoi joskus kuulleensa Maaseutuklusterista, vaikka eivät olleetkaan täysin varmoja, mitä se käytännössä tarkoittaa. Heille tullaankin huhtikuun aikana kertomaan, millaista apua he voivat klusterin kautta toiminnalleen saada. 

Käy vilkaisemassa hyvin tiivistetty yhteenveto yrittäjähaastatteluista TÄÄLLÄ!

Ensimmäisen vaiheen energianeuvonnan kartoituksen löydät puolestaan täältä.

Arktisen biotalouden ja Maaseutuklusterin väki toivottaa kaikille oikein rentouttavaa ja aurinkoista pääsiäistä!

kuva: Lapin materiaalipankki

PS. Oletteko jo odottaneet kuumeisesti Lapin Arktisen biotalouden kehittämisohjelman julkaisua? Nyt sen aika alkaa toden teolla olla käsillä! Ohjelma menee ensi viikon loppupuolella taittoon ja painoon 16. huhtikuuta - huhtikuun puolivälin tienoille ohjelma on siis kaikkien luettavissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti