tiistai 25. huhtikuuta 2017

Etsintäkuulutus - tuottajaksi Rovaniemen REKO-rinkiin!Oletko sinä kuullut jo REKO-ringistä? Sen tavoitteena on saada ruoka suoraan tuottajalta kuluttajalle ilman välikäsiä. Näiden rinkien kasvu on ollut huimaa sosiaalisessa mediassa, ja nyt Meri-Lapin REKO-lähiruokarengas sekä Enontekiön REKO-rengas saavat seuraa Lappiin, kun Rovaniemellä aloitetaan myös REKO-toiminta.

Rovaniemen REKO-ringin lähtölaukaus koetaan Lapin Elintarvikepäivän yhteydessä 19.5., ja sen ensimmäinen jakelupäivä on kesäkuussa. Jos sinä olet kiinnostunut tai tiedät jonkun, joka on kiinnostunut siitä, miten päästä mukaan REKO-rinkiin ja saada lähiruokaa suoraan paikallisille kuluttajille, tule mukaan Elintarvikepäivään! Voit myös toimia elintarvikealan amorina ja ilmiantaa mielestäsi sopivan yrityksen REKO-ringille. Nyt on oikea aika antaa arvoa puhtaalle, korkealaatuiselle lähiruoalle. Lähdetään yhdessä tekemään muutosta!


Rekorder-sivuilta saat rutkasti lisätietoa tästä tärkeästä toiminnasta ja voit muun muassa tehdä ilmaiseksi REKO-tilauksia. Luvassa Elintarvikepäivässä on lukuisia mielenkiintoisia puheenvuoroja - tällaista kattausta ei kannata ohittaa!

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan ja käy myös tutustumassa Arktinen biotalous -hankkeen toimintaan seuraavien linkkien kautta. Lue, keskustele, jaa - ole osa lappilaisen maaseudun parempaa tulevaisuutta!


REKO - mitä se tarkoittaa?

REKO tulee ruotsin kielen sanoista Rejäl konsumption, joka tarkoittaa luotettavaa kuluttamista reilussa hengessä
Kuluttajat ja tuottajat kohtaavat ilman välikäsiä
Suositaan paikallisesti, eettisesti ja pääosin ekologisesti tuotettuja tuotteita
Kuluttajat tietävät ostamansa tuotteen alkuperän ja tukevat aluetaloutta
Toimii Facebookissa suljetuissa ryhmissä, joissa tilaukset ja toimitukset sovitaan.
Sai alkunsa Thomas Snellmanin toimesta 2013, kasvanut huimasti viime vuosien aikana.
Tällä hetkellä n. 150 ryhmää ja 200 000 käyttäjää ympäri Suomen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti