torstai 27. huhtikuuta 2017

Elintarvikealan yrittäjä - tiedätkö sinä, mitä tarkoittaa maaseutuklusteri?


Mikä ihmeen maaseutuklusteri? Jos et ole ikinä kuullutkaan Arktinen älykäsmaaseutuverkosto -klusterista, niin nyt on korkea aika sille! Maaseutuklusteri työskentelee laajalla yhteistyöverkostolla tavoitteenaan pysäyttää Lapin maaseutua vaivaava pääomapako. Suurin osa alueemme pääomasta valuu ulos Lapista ja jopa Suomesta elintarvikkeiden ja energian hankintojen myötä. Mikäli pystymme pysäyttämään tämän negatiivisen kierteen ja kääntämään kehityksen rattaat pyörimään toisin päin, näkyy tämä aluetaloudessa ja lappilaisten ihmisten hyvinvoinnissa positiivisesti. Yhdessä tekemällä pystymme tähän - aletaan suosia paikallista lähellä tuotettua ruokaa ja luonnontuotteita! Klusteriimme on jo nyt liittynyt 24 elintarvikealan yrittäjää, jotka näkevät klusteriin kuulumisen tärkeänä osana liiketoimintaansa. Tule sinäkin mukaan!Maaseutuklusterin tekemä työ on vahvasti esillä myös lähestyvässä Lapin Elintarvikepäivässä, jota vietetään Rovaniemellä MTI:n tiloissa 19.5. Tule mukaan Elintarvikepäivään kuulemaan, mitä kaikkea maaseutuklusterin toiminta mahdollistaakaan elintarvike- ja luonnontuotealalla ja miten yrityksesi voi hyötyä klusteriin kuulumisesta!
Oletko sinä valmis olemaan yksi heistä? Mikäli olet, niin kalenteri auki ja päivämäärä ylös - tätä ei kannata missata mistään hinnasta! Ole mukana muutoksen eturintamassa parantamassa paikallisten elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tilaa Lapissa - meiltä saat tähän tukea!

Lapin elintarvikepäivän yhteydessä julkaistaan myös Lapin elintarvikeohjelma, jota on työstetty elintarvike-teemaryhmässä. Elintarvikeohjelmassa avataan myös visio, jota lähdemme konkreettisten toimenpiteiden avulla tavoittelemaan. Tuottamalla ja jalostamalla 30 % tietyistä raaka-aineista Lapissa voimme saada 100 miljoonaa euroa jäämään alueelle vuoteen 2020 mennessä. Paikallisten elintarvikkeiden suosimisesta oivan esimerkin antaa Sodankylän kunta, jossa omavaraisuusprosentti on saatu julkisella puolella nousemaan yli 30 %:iin. Tätä muutosta kaivataan muissakin Lapin kunnissa - miksi emme söisi lähiruokaa?Lapin maakunta on maakuntauudistuksen kynnyksellä valmis panostamaan toden teolla paikallisiin tuotteisiin ja lähiruokaan. Noste on olemassa, nyt on vain aika liittyä mukaan siihen. Käy tutustumassa Arktinen biotalous -hankkeen toimintaan seuraavien linkkien kautta. Tykkää, keskustele ja jaa - tämä on kaikkien yhteinen asia!  

Puurakentaminen-teemaryhmä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti