perjantai 21. huhtikuuta 2017

Puurakentamisen tulevaisuus - vaikutetaan nyt!


Puurakentaminen puhuttaa ympäri Lappia, Suomea ja Eurooppaa. Se on myös tärkeä osa arktista biotalouttamme - miten hyödynnämme metsiemme laajaa raaka-ainepohjaa kestävästi ja luomme terveelliset ja turvalliset asuin- ja työolosuhteet ihmisille. Nyt jos koskaan on aika tarttua tuumasta toimeen ja alkaa edistää yhdessä kaikille tärkeää asiaa - nyt on puurakentamisen aika!
Arktinen biotalous -hanke on ollut viime aikoina vahvasti edistämässä puurakentamista yhdessä laajan yhteistyöverkoston kanssa. Keskiviikkona 19.4. oli erityisen tehokas päivä Tiedekeskus Pilkkeellä. Päivä alkoi lounaalla komeissa maisemissa Vintti-kokoustiloissa. Läsnä oli vieraita Helsingistä ympäristöministeriöstä asti. Keskustelu virisi vilkkaana - miten pääsemme parhaiten edistämään puurakentamisen konkretiaa Lapissa ja ylipäänsä koko Suomessa.

Iltapäivällä Pilkkeen kirjastossa esillä olivat hienot puurakentamisen esimerkit Lapista sekä valtakunnallisella tasolla. Erityisen mielenkiintoista oli kuulla DAS:n Riihipellonpuisto-hankkeen uusimmat kuulumiset sekä Rovaniemen kaupungin tahtotila puurakentamisen suhteen. Näistä voit tulla kuulemaan lisää Rovaniemen puutietoiskuun 9.5., joka pidetään niin ikään Tiedekeskus Pilkkeessä klo 8:30 - 12:00. Lisäksi Arktinen biotalous -hanke kertoi laajasti siitä, millaisin panotuksin Lapin liitto on edistämässä puurakentamisen edellytyksiä Lapissa. Hankkeen iltapäivän esityksen voit nähdä täältä.

Illalla vuorossa oli vielä Pilke Café -tapahtuma, avoin tilaisuus, jossa esiteltiin arktisen biotalouden kokonaisuutta Lapissa. Kuulijoiden joukossa oli niin luonnontuotepuolen opiskelijoita, maatalousyrittäjiä kuin muuten vain teemasta kiinnostuneita. Aihe herätti paljon keskustelua ja kysymyksiä. 

Biotalous on kaikkien huulilla, mutta terminä se on vielä melko lavea. Monet eivät ehkä huomaakaan, mitä kaikkea konkreettista biotalouden alle kuuluukaan. Biotalous ei ole vain liikennepolttoaineiden tuottamista uusiutuvista lähteistä taikka maidon jatkojalostusta, vaan paljon muutakin. Lapin biotalouden kokonaisuuden avaaminen oli siis paikallaan. TÄÄLLÄ voit käydä tutustumassa Pilke Café -esitykseen.

Muista vielä tulla mukaan puutietoiskuun Pilkkeeseen 9.5.! Käy tutustumassa ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan TÄÄLLÄ. Vinkkaa tapahtumasta myös kaverille, sukulaisille ja naapurille - kaikki ovat tervetulleita! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti