keskiviikko 31. toukokuuta 2017

Tehemä pois ja otamma mallia muista!Arktinen biotalous pääsi oppimatkalle Ruotsin Skellefteåhon 10.-11.5. Arctic project clustering event -tapahtumaan. Tapahtuma kokosi yhteen laajan joukon asiantuntijoita ja projektityöntekijöitä eri teemoista: terveys, energiatehokkuus, biotalous sekä yrittäjyys.

Tapahtumassa arktisuus nähtiin vahvasti voimavarana, ei haasteena. Maailman markkinat kaipaavat vahvoja esimerkkejä arktisesta yrittäjyydestä, sillä jos erilaiset yrittäjyysmallit toimivat meillä arktisilla alueilla - ne toimivat missä tahansa! Meidän arktisten alueiden asukkien tulisi tehdä yhteistyötä yli rajojen ja muistaa, että vain yhdessä tekemällä voimme päästä pitkälle.

"Jos haluat mennä lujaa - mene yksin. Jos haluat mennä pitkälle - mene yhdessä!"


Arktisen biotalouden matkaraportista voit lukea muun muassa erilaisista hankkeista, joiden tuloksia voidaan käyttää yritystoiminnan tukemiseen. Koko arktisen alueen kehittämistoiminnan keskiössä on nyt ja tulevaisuudessa liiketoiminnan synnyttäminen alueelle!

Koko Euroopan tasolla tavoitteena on saavuttaa miljoona uutta työpaikkaan vuoteen 2030 biotalouden kautta. Näistä työpaikoista 80 % syntyy maaseudulle. Tähän on siis Lapinkin tartuttava. Tulevaisuudessa Lapin yksi suurimmista työllistäjistä tulee olemaan biotalous. Nyt on siis lappilaisten yrittäjien aika huomata, millaisia mahdollisuuksia tämä laaja biotalouden kenttä heidän toiminnalleen suo.
Olit sitten yrittäjä, kehittäjä tai muuten vaan kiinnostunut biotaloudesta, kannattaa sinun ehdottomasti käydä tutustumassa tämän matkan raporttiin TÄÄLLÄ! Klikkaile auki tiedostoja ja opi paljon uutta - tämä oppimatka on tehty lappilaisen yrittäjyyden tukemiseksi ja vahvistamiseksi eli otetaan siitä kaikki hyöty irti!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti