perjantai 2. kesäkuuta 2017

Kesälukemiseksi elintarvike- ja energiaohjelmat
Nyt ne ovat vihdoin täällä - kauan odotetut kehittämisohjelmat! Arktinen biotalous ylpeänä esittelee laajalle yleisölle uunituoreet ohjelmat:

                             Lapin elintarvikeohjelma
                             Lapin hajautetun uusiutuvan energian ohjelma

Ohjelmia on laadittu tiiviissä, toimialarajat ylittävässä verkostoyhteistyössä jo viime syksystä lähtien. Elintarviketeemaryhmä sekä energiateemaryhmä ovat kokoontuneet säännöllisesti järjestettäviin työpajoihin pohtimaan alan tulevaisuutta eri teemoista ja näkökulmista. Työpajoissa on vieraillut edustajia aina ministeriötasolta saakka. Ohjelmia on siis laadittu erittäin asiantuntevalla porukalla, mutta viestintä ohjelmista ja niiden työstämisestä on ollut kaiken aikaa avointa kaikille asiasta kiinnostuneille. Voit käydä myös kurkkaamassa teemaryhmien Dropbox-kansioita täällä: elintarviketeemaryhmä ja energiateemaryhmä.
Elintarvikeohjelma julkaistiin 19.5. Lapin Elintarvikepäivän yhteydessä Rovaniemellä Matkailuinstituutin tiloissa. Päivä kokosi yhteen laajalla skaalalla elintarvike- ja luonnontuotealan toimijoita: niin yrittäjiä, opiskelijoita, kehittäjiä kuin muuten vain aiheesta kiinnostuneita. Lukuisat mielenkiintoiset alustukset herättivät paljon keskustelua. Miten pääsemme konkretiaan? Miten saamme omavaraisuusasteemme todellisuudessa 30 %:iin? Tutustu Lapin Elintarvikepäivän materiaaleihin täällä.Lapin hajautetun uusiutuvan energian ohjelma julkaistiin 22.5. Myöhemmin ohjelma oli laajasti esillä Lapin Energiapäivässä Rovaniemellä 29.5. Energiapäivässä erityishuomioita saivat case-esimerkit meiltä ja muualta. Lappilaisille toimijoille annettiin vinkkejä siitä, miten he saisivat yritystoimintaansa kannattavammaksi hyödyntämällä erilaisia palveluita ja toimintamalleja. Lapin Energiapäivän materiaalit löydät täältä.

Käy ihmeessä myös kurkkaamassa kuvamateriaalia molemmista päivistä - kuvat löytyvät Arktisen biotalouden Facebook-sivuilta:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti