torstai 8. kesäkuuta 2017

Osta tilalta -päivä tulossa syyskuussa - pistä korvan taa!

Nykypäivänä lähes kaikki kuluttajat ostavat elintarvikkeensa suoraan marketeista. Maidot, rahkat, jukurtit ja leivät on helppoa poimia marketin hyllyltä, mutta samalla kosketus elintarvikkeiden alkuperään hiipuu lähes olemattomaksi. Varmasti monia kiinnostaisi tietää, mistä heidän päivittäin nauttimansa tuotteet ovat peräisin, miten niitä tuotetaan ja millaiset ihmiset näiden tuotteiden takana ovat.

Tätä mysteeriä voi selvittää tulevana syksynä Osta tilalta! -päivän aikana. Päivää vietetään valtakunnallisesti 16.9. Tuolloin kuluttajilla on mahdollisuus ostaa raaka-aineita suoraan itse tuottajilta ja samalla kokea uudenlaisia elämyksiä, tutustua maatiloihin sekä suomalaiseen ruoantuotantoon. Päivä ei tietenkään toteudu ilman innokkaita tilallisia, jotka haluavat myydä tuotteitaan suoraan kuluttajille ilman välikäsiä. Mukaan voi lähteä, vaikka aikaisempaa kokemusta suoramyynnistä tilalta ei olisikaan. Tämän tempauksen avulla voitkin testata markkinoita ja kuulla suoraa palautetta kuluttajilta!


Viime syksynä ensimmäistä kertaa järjestetty Osta tilalta! -päivä saavutti suuren suosion niin kuluttajien kuin tuottajienkin keskuudessa. Tempauksessa oli mukana yhteensä 179 tilaa, mutta Lapista vain kolme. Tänä syksynä Lapistakin toivotaan useampaa osallistuvaa maatilaa; tässä on loistava tilaisuus saada näkyvyyttä omalle toiminnalle ja testata omien tuotteiden siipiä kuluttajakentällä!

Viime vuoden Osta tilalta! -päivä keräsi runsaasti ruusuja kuluttajilta ja tuottajilta. Kuluttajat kiittelivät mahdollisuutta nähdä, millaista maatiloilla oikeasti on ja millaisissa oloissa eläimet kasvavat. Tuottajat puolestaan totesivat, että päivä ylitti kaikki odotukset ja oli kaiken vaivan arvoinen. 

TULE MUKAAN!


Tuottaja voi järjestää tapahtuman omalla tilallaan tai kotipuutarhuri voi myydä esimerkiksi oman puutarhan porkkanoita tai omenoita omassa pihapiirissään. Mukaan voit ilmoittautua tapahtuman sivuilla täällä. Nettisivuilla voit myös esitellä tilaasi ja kertoa tuotteistasi jo etukäteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti