maanantai 24. kesäkuuta 2019

Lapin maaseutuohjelma - kommentoi ja vaikuta!Nyt on tuhannen taalan mahdollisuus vaikuttaa tulevaan, joulukuussa julkaistavaan Lapin maaseutuohjelmaan! Ohjelman työstö on edennyt siihen pisteeseen, että on alkanut ensimmäinen kommentointikierros. Kommenteille on aikaa 25.6. - 18.8., mutta yhä tämänkin jälkeen otamme vastaan kommentteja. Kaikkien kommentit ovat erittäin toivottuja ja tervetulleita! 

Mistä löydän ohjelman?


Huomaathan, että Lapin maaseutuohjelman lausuntokierroksen (11.10.-10.11.2019) päivitetyt materiaalit löydät TÄÄLTÄ. Kansiosta löydät ohjelmaversion niin word-tiedostona, jota voit halutessasi muokata ladattuasi tiedoston omalle koneellesi, kuin pdf-tiedostonakin. Saat tiedostot ladattua omalle koneellesi klikkaamalla ruudun oikeassa ylänurkassa olevaa alasvetovalikkoa ja sieltä vaihtoehtoa "download".

Lisäksi Dropbox-kansiosta löytyy alakansio, joka sisältää ohjelmaan tulevia kuvia kuten tulevaisuuskuvia ja visiosta muodostetun sanapilven. Kuvia ei käytännön syistä ole vielä sijoiteltu tekstin lomaan tähän kommentointiversioon, mutta lopullisessa ohjelmassa ne totta kai löytyvät oikeilta paikoiltaan.

Miten se kommentointi sitten onnistuu? 


Kommentointi on tehty varsin yksinkertaiseksi. Lukaise ohjelma läpi joko kokonaan tai sinua kiinnostavien sisältöjen osalta. Kirjaa ylös ajatuksiasi joko ohjelman word-tiedostoon hyödyntämällä punaista väriä kommenteissasi tai korostusväriä, jolla kommenttisi on helpompi erottaa muun tekstin lomasta. 

Kun olet saanut kirjattua ylös kommenttisi, kehusi, erimielisyytesi ja muokkausehdotuksesi, laita teksti tulemaan meille kirjoittajille tähän sähköpostiosoitteeseen: johanna.asiala@lapinliitto.fi. Otsikoi viestisi seuraavanlaisesti: "Lapin maaseutuohjelma, kommentti, oma nimesi" eli esimerkiksi: "Lapin maaseutuohjelma, kommentti, Maija Meikäläinen"Näin kommenttisi ei varmuudella huku muun postin sekaan. 

Mikäli et halua kirjata ajatuksiasi valmiin tekstin lomaan, voit myös kirjoittaa kommenttisi suoraan yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen (viestiin sama otsikko). Jos haluat kommentissasi viitata johonkin kohtaan, tuo se kuitenkin selkeästi ilmi! Tämä helpottaa kommenttien käsittelyä. 

Käsittelemme kaikki meille saapuneet kommentit kommentointiajan päätyttyä eli alkaen maanantaista 19. elokuuta. 

Ohjelman työstämisen aikataulu kokonaisuudessaan: 
  • Kommenttikierros: 25.6.–18.8.2019
  • Saamelaiskäräjät käsittelevät ohjelman syyskuussa Inarissa
  • Virallinen lausuntokierros: 11.10.–10.11.
  • Ohjelman lopullinen versio hyväksyttäväksi Lapin liiton hallitukselle - kokous 9.12.
  • Ohjelman julkaisu pe 13.12.

Kiittämme jo etukäteen panoksestanne Lapin maaseutuohjelman eteen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti