torstai 8. helmikuuta 2018

Lapin energiakuulumiset


Lappi on vetänyt kesästä 2016 lähtien bioenergian temaattista kumppanuutta EU-komission älykkään erikoistumisen energia-alustalla. Tutustu kumppanuuden sisältöihin ja tapahtumiin TÄÄLLÄ. Alustalla on tehty myös alueiden bioenergiaan liittyvä kysely, johon on vastannut yhteensä 10 aluetta, Lapin lisäksi neljä muuta aluetta Suomesta. Vastauksia on tulossa kevään aikana lisää myös muista maista. Tiedon pohjalta suunnitellaan jatkotoimia energia-alan kehittämiseksi EU-tasolla. Kyselyn tulokset analysoidaan ja julkaistaan myöhemmin.

Kyselystä kävi ilmi, että esimerkiksi Sloveniassa on otettu paljon harppauksia uusiutuvan energian suhteen. Siellä haltuun on otettu muun muassa biokaasun tuotanto ja puukaasutus, jonka suhteen esimerkiksi Lapissa ei vielä juurikaan toimintaa ole, mutta sen sijaan suunnitelmia kyllä. 


Lappiin Rovaniemelle rantautuu myös iso komissiotason  energiatapahtuma huhtikuussa 2018. Tapahtuman yhteydessä on tarkoitus järjestää S3-Bioenergy työkokous sekä vierailu paikallisessa energiakohteessa. Tapahtumasta tiedotetaan lisää myöhemmin, mutta lue lisää jo nyt täällä

Tutustu myös TÄÄLLÄ tammikuussa pidetyn S3PEnergy - High Level Event:in materiaaleihin ja antiin täällä. Lapista tapahtumassa olivat mukana Ilari Havukainen (Lapin liitto), Jukka Lokka (Sodankylän kunnan kehittämisjohtaja) sekä Tero Nissinen (Kemin kaupunginjohtaja).


LISÄTIETOJA:

Ilari Havukainen
ilari.havukainen@lapinliitto.fi
040 621 6116

LUE LISÄÄ ENERGIAAN LIITTYVIÄ UUTISIA:


Polttoaineet näkyviin 10 minuutin välein: Ylä-Lapissa pääsee seuraamaan kaukolämmön ekologisuutta reaaliajassaIvalossa, Inarissa ja Saariselällä kaukolämpöä tuottava Inergia Lämpö päästää kaukolämpöasiakkaansa seuraamaan reaaliajassa, tuotetaanko kaukolämpö uusiutuvilla vai fossiilisilla polttoaineilla.
Kinkkurasvaa kerättiin ennätysmäärä – riittää 14:ään kierrokseen maapallon ympäriRasvasta tehdään uusiutuvaa dieseliä. Se vähentää polttoaineiden elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonekaasupäästöjä jopa 90 prosenttia. Nyt kerätty 44 000 kiloa rasvaa riittää tuottamaan uusiutuvaa diesel-polttoainetta niin paljon, että sillä pystyy ajamaan 14 kertaa maapallon ympäri.
Energia-alan kasvupolku 2018
Energia-alan Kasvupolku®-sparraukseen valitaan mukaan 15 suurimman kasvupotentiaalin omaavaa yritystä, jotka saavat kahden päivän ajan maksutonta tukea liiketoiminnan kehittämiseen yrityselämän asiantuntijoilta. Kasvu lähtee yrittäjän omista lähtökodista, oli tavoitteena sitten kasvattaa yrityksen liikevaihtoa, henkilöstömäärää, lanseerata uusi tuote tai selvittää kansainvälistymisen mahdollisuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti