perjantai 18. toukokuuta 2018

Mitä kuuluu Lappi-sopimukselle? Osa 1. Uusi juttusarja alkaa!

Vaikuttamisen tiimi koolla!
kuva: Maaseutuklusterin viestintä

Lapin liiton vaikuttamisen tiimin kehittämispäivänä huhtikuussa esiteltiin laajasti vastikään julkaistua ja painettua Lappi-sopimusta. Lappi-sopimus on lakisääteinen maakuntaohjelma, joka ohjaa laajasti koko maakunnan kehittämistä aina vuoteen 2021 saakka. Lappi-sopimus on toiminnallinen siinä mielessä, että vision, strategian ja kehittämistavoitteiden lisäksi siinä ovat esillä muun muassa keskeisimmät hankkeet. 

Lappi-sopimuksen visio vuoteen 2021.
kuva: Lapin liitto

Lappi-sopimus on tärkeä kaikille lappilaisille, sillä se vaikuttaa aidosti lappilaisten tulevaisuuteen. Sopimuksella ohjataan yhteistä tekemistä ja aluekehitystä neljän strategisen valinnan kautta: 1) Arktinen talous vahvistuu, 2) Työ ja osaaminen uudistuvat rajattomassa ympäristössä, 3) Puhdas luonto, hyvä elinympäristö, kulttuuri ja toimivat palvelut luovat hyvinvointia sekä 4) Hyvä saavutettavuus mahdollistaa kasvun ja kilpailukyvyn sekä hyvinvoinnin.

Voit käydä tutustumassa Lappi-sopimukseen ja sen lisämateriaaleihin seuraavista linkeistä:

Lappi-sopimus liittyy erittäin vahvasti myös Lapin biotalousalan kehittämiseen. Lapin Arktisen biotalouden kehittämisohjelma voidaankin nähdä Lappi-sopimuksen toimialakohtaisena alaohjelmana. Tämän vuoksi Biotalousuutisissa aloitetaan Mitä kuuluu Lappi-sopimukselle? -juttusarja. Näissä jutuissa tehdään lyhyt katsaus siihen, miten Lappi-sopimusta on toimeenpantu ja millaisia seuraavia askeleita maakunnan aluekehittämisessä on luvassa. Jää siis seuraamaan!

Lisää Lappi-sopimuksesta kertoo mielellään:
Mervi Nikander
mervi.nikander@lapinliitto.fi
050 444 5606


Ps. Tämän jutun on kirjoittanut Maaseutuklusterin viestintä -hankkeen projektikoordinaattori Johanna Asiala, jota kuvailtiin Lapin liiton vaikuttamisen tiimissä mystiseksi taitajaksi. Hankkeen vetovastuussa puolestaan on projektipäällikkö Tanja Häyrynen, joka on visuaalinen biotalouden ihme!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti