keskiviikko 29. elokuuta 2018

REKO-uutiskirjeen viimeinen osa - tule mukaan CITY-REKOon 1.9.!

Nyt voit nauttia vielä viimeiset palat maaliskussa julkaistusta REKO-uutiskirjeestä. Hyppää mukaan paikallisten tuottajien maailmaan ja muista myös, että Rovaniemen lähiruokarengas REKO jalkautuu lauantaina 1.9. Rovaniemen keskustaan! CITY-REKO:n jakelu tapahtuu City Hotellin parkkihallin yläkerrassa, keskellä Likimarkkinoita. Liity ryhmään ja tutustu keskustan jakelun tapahtumaan TÄÄLLÄ


-------------------------------------------------

Arctic Ice Cream Factory

kuva: Riku Lavia, Arctic Ice Cream Factory

1. Yleisesittely
Nimi: Anna-Riikka Lavia, Arctic Ice Cream Factory Oy
Toimipaikkakunta: Rovaniemi
Millaisia tuotteita tuotat REKO-renkaaseen: Paikallista lappilaista jäätelöä.

2. Mistä lähtien olet toiminut elintarvikepuolen yrittäjänä Lapissa?
Arctic Ice Cream Factory on toiminut vuodesta 2015.

3. Mistä sait innostuksen lähteä hyödyntämään Rovaniemen REKO-rengasta suoramyyntikanavana?
Tällainen lähiruokaan keskittynyt, paikallinen myyntikanava tietenkin kiinnostaa. REKO-toiminta on myös hyvä esimerkki lyhyen ketjun toiminnasta ilman välikäsiä. On myös mukavaa, että asiakkkaat pääsevät tapaamaan tuottajia ja toisinpäin.

4. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on yritystoimintasi suhteen - oletko kehittelemässä esimerkiksi uusia tuotteita markkinoille?
Alamme käyttää tänä keväänä lappilaista tilamaitoa, jolloin jäätelöistämme tulee vielä entistä paikallisempia. Samalla kehitämme makuvalikoimaamme entistä pohjoisempaan suuntaan.

5. Mikä on mielestäsi toiminut hyvin Rovaniemen REKO-renkaassa? Entä minkä suhteen on vielä parannettavaa?
Mielestäni REKO-toiminta on Rovaniemellä alkanut hyvin. Itse emme ole aina päässeet paikalle, mutta kaiken kaikkiaan tuottajat ovat olleet aktiivisia.

6. Vapaa sana - esimerkiksi terveisiä lähiruuasta kiinnostuneille, REKO-kuluttajille…
Joskus voi olla vaikeaa ostaa lähiruokaa, vaikka haluaisikin. REKO on hyvä esimerkki siitä, kuinka lähiruuan tuotantoa voi konkreettisesti tukea. Talvella jakelut ovat aika pikaisia tilaisuuksia, jo olosuhteidenkin pakosta. Ehkä REKO:sta muodostuu kesällä ihana, runsas lähiruokatori, jossa tarkenee viivähtää hieman pitempäänkin!

-------------------------------------------------

Minna Kataja

kuva: Minna Kataja
1. Yleisesittely

Nimi:
Minna Kataja
Toimipaikkakunta: Inari ja Rovaniemi
Millaisia tuotteita tuotat REKO-renkaaseen: Villiyrttejä, pakuria, luonnontuotteista valmistettuja elintarvikkeita (mm. nokkosnäkkäriä, hillahilloa, villiyrttisinappia, yrttijuomia, yrtti- ja sienisuolaa, sieniä) ja yrttiteetä. Erilaisia sesonkituotteita.

2. Mistä lähtien olet toiminut elintarvikepuolen yrittäjänä Lapissa? 
En ole elintarvikepuolen yrittäjä, vaan yksityinen reko-tuottaja. Aloitin Rekossa kesällä 2017.

3. Mistä sait innostuksen lähteä hyödyntämään Rovaniemen REKO-rengasta suoramyyntikanavana?
Siskoni käyttävät aktiivisesti Reko-ruokapiirejä Etelä-Suomessa ja joskus olen myös näihin piireihin toimittanut tuotteita. Rovaniemi on minulle helposti saavutettavissa, ja on mukavaa saada myös tänne lähiruoan myyntikanava. Reko on helppo myyntikanava yksityiselle ihmiselle.

4. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on yritystoimintasi suhteen - oletko kehittelemässä esimerkiksi uusia tuotteita markkinoille?
Olemme perustamassa Laajakaista 3:een luonnontuotteiden ympärillä toimivaa osuuskuntaa. Osuuskunnan kanssa tulemme kehittämään uusia tuotteita villiyrteistä, marjoista, sienistä ja erikoisluonnontuotteita myös Reko-renkaan saataville.

5. Mikä on mielestäsi toiminut hyvin Rovaniemen REKO-renkaassa? Entä minkä suhteen on vielä parannettavaa?
Rekossa on aina hyvä henki ja asiakkaat ovat poikkeuksetta noutaneet tilaamansa tuotteet.
Rovaniemen REKO-jaon aika on varsinkin näin talviaikaan kohtuuttoman pitkä. Yleensä REKO-jakotilaisuus ei ole lisämyynnin hankkimista varten (käsittääkseni se ei edes ole oikein REKO-hengen mukaista) vaan siellä odotetaan ja odotetaan jalat kohmeessa asiakkaita. Ehkäpä pieni tietopaketti REKO:n toimintatavoista olisi hyvä kertauksen vuoksi.

6. Vapaa sana - esimerkiksi terveisiä lähiruuasta kiinnostuneille, REKO-kuluttajille…
Tulkaa mukaan, kokeilkaa rohkeasti tuotteita ja tilatkaa tuotteet ennakkoon. REKO on mahtava konsepti, ja mitä enemmän saamme kuluttajia mukaan, sitä enemmän mukaan liittyy myös tuottajia.

-------------------------------------------------

Kannialan tila


kuva: Kirsti Kanniala
1. Yleisesittely
Nimi: Kirsti Kanniala
Toimipaikkakunta: Sodankylä ja Rovaniemen REKO 
Millaisia tuotteita tuotat REKO-renkaaseen: Alkuperäiskarjan maitoa ja lihaa.

2. Mistä lähtien olet toiminut elintarvikepuolen yrittäjänä Lapissa?
Suoranaisena alkutuottajana Lapissa vuodesta 2002 lähtien.

3. Mistä sait innostuksen lähteä hyödyntämään Rovaniemen REKO-rengasta suoramyyntikanavana?
Halu tuoda paikallista elintarviketta kuluttajille. Meillä täällä Lapissa on mahdollisuus saada tuottajilta suoraan erilaisia tuotteita.

4. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on yritystoimintasi suhteen - oletko kehittelemässä esimerkiksi uusia tuotteita markkinoille?
Tuotteita olisi kehitteillä, mutta matka siihen, että tuotteet saadaan markkinoille, tuottaa ongelmia.

5. Mikä on mielestäsi toiminut hyvin Rovaniemen REKO-renkaassa? Entä minkä suhteen on vielä parannettavaa?
Talvijakelut ovat haastavia, sillä lypsykarjataloudessa ei pääse irtautumaan aina perjantain jakoihin talvisin. Tämän takia en ole voinut osallistua jakoihin talvella. Lomitusta ei ole aina mahdollista saada.

6. Vapaa sana - esimerkiksi terveisiä lähiruuasta kiinnostuneille, REKO-kuluttajille…
Meiltä voi kysellä halutessaan tuotteita myös muutakin kautta kuin REKO:sta. Toimitamme tuotteita muutenkin perille kuluttajille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti