maanantai 21. elokuuta 2017

Bio- ja kiertotalous - mahdollisuudet vahvuuksiksi Lapin kylissä!


Kuva: Lapin materiaalipankki


Haluatko sinä olla mukana muuttamassa lappilaisen maaseudun kehityksen kelkkaa? Haluaisitko tietää enemmän kyläsi potentiaalista bio- ja kiertotalouden suhteen? 

Tule mukaan syksyn kyläkiertueelle! Lähdetään yhdessä luomaan lappilaisista kylistä maailman parhaimpia esimerkkejä bio- ja kiertotalouden osalta. Voimme saavuttaa loistavia tuloksia vain, jos puhallamme kaikki yhteen hiileen aina ruohonjuuritasolta päättäjiin asti - ja nyt on tilaisuus, jossa tämä yhteen hiileen puhaltaminen voidaan toden teolla aloittaa. Siispä ota mukaan myös naapurisi ja kaikki tuttavasi -  tehemä yhessä pois rakkauesta Lappiin!

kuva: Lapin materiaaalipankki

Starttaamme bio- ja kiertotalouden yhteisen kyläkiertueen 8. syyskuuta Sodankylästä, ja myöhemmin vierailemme 13.9. Sallassa Saijan kylässä sekä Pellossa. Kussakin kylätapahtumassa on oma ohjelmansa, ja ohjelmista tiedotetaan sitä mukaan, kun puhujat varmistuvat. Kaikista tapahtumista tiedotetaan myös kaikissa Arktisen biotalouden somekanavissa (Facebook, Twitter) sekä kotisivuilla. Lisäksi kyläkiertueelle on tarkoitus saada mahdollisimman paljon näkyvyyttä myös lappilaisissa medioissa sekä kylien raiteilla ilmoitustaululla. Tästä tapahtumasta saa ja pitää meidän kaikkien jakaa tietoa eteenpäin - nyt tapahtuu Lapin kylissä!

kuva: Arktinen biotalous

Sodankylässä 8.9. klo 12 - 16 esillä ovat maaseutuklusterin laajassa verkostoyhteistyössä työstetyt Lapin elintarvike- ja energiaohjelma sekä MYSSY (Maaseudun yrityssymbioosit) -hankkeen työstämät arvoketjut ja yritysyhteistyömallit muun muassa sivuvirtojen hyötykäyttöön.  Lisäksi tässä tilaisuudessa esitellään konkreettisia laskelmia kannattavista liiketoimintamahdollisuuksista kylälläsi ja kuullaan, miltä mahdollisuudet vaikuttavat kunnan ja paikallisten toimijoiden näkökulmasta. Lopussa vuorossa on tiivistä keskustelua ja pohdintaa puheenvuoroihin liittyen.

OHJELMA
ILMOITTAUTUMINENKyläkiertue saapuu Sallaan Saijan kylälle keskiviikkona 13.9. Halusimme rantautua Saijalle, sillä kylä on toiminut esimerkillisesti monilla biotalouden saroilla. Kylästä löytyy paikallista elintarvikkeiden jalostusta ja suuria suunnitelmia bioenergian kestävän tuotannon osalta. Käy lukemassa Biotalousuutisten juttu Saijan kuulumisista viime maaliskuulta. 

Saijalla kokoustamme Saija-Pirtin tiloissa klo 12 - 16. Sodankylän tapaan myös Saijalla agendalla ovat kiertotalouteen liittyvät arvoketjut sekä yritysyhteistyömallit sekä Lapin elintarvike- ja energiaohjelma. Lisäksi kuulemme, miten Saijan suunnitelmat etenevät käytännössä - paikalle tulevat myös Vihreä talous -hankkeen asiantuntijat, jotka ovat tehneet laskelmia nimenomaan myös Saijan kylälle. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti