tiistai 16. tammikuuta 2018

#Energiahaaste ja muita lupauksia

kuva: Arktinen biotalous

Vaikka marraskuun lopusta onkin jo aikaa vierehtänyt, niin parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Tässä nimittäin tulee marraskuun 28. päivä Pilkkeessä pidetyn energiaohjelman jalkauttamisen työpajapäivän kooste! Kooste kertoo tiivistetysti kaiken olennaisen energiapäivän osalta, muun muassa sen, miten #Energiahaaste syntyi. #Energiahaasteessa voimme esimerkiksi edellyttää Lappiin saapuvilta kansainvälisiltä ja kotimaisilta matkailijoilta sitoutumista kestävän kehityksen periaatteisiin kuten kierrättämiseen sekä energiaviisaisiin valintoihin. Näin Lappi voi nousta edelläkävijämaakunnaksi kestävässä matkailussa. 

Jatkossa #Energiahaastetta lähdetään konseptoimaan ja toteuttamaan useilla eri tasoilla ja eri tahojen toimesta. Jokainen, joka haluaa lähteä tekemään muutosta ja haastaa toimijoita ja organisaatioita mukaan #Energiahaasteeseen, on tervetullut. Kertokaa meille, mitä olette lähdössä tekemään, niin maaseutuklusterin voimin muutkin toimijat innostetaan mukaan! Ensimmäinen askel oli Kinkkutempun vauhdittaminen Lapissa - kinkun rasvasta saatiin biopolttoainetta autoille. 

Energiaohjelman jalkauttamisen työpajassa tuli myös tehtyä lupauksia. Jokainen osallistuja nimesi henkilökohtaisen teon, jolla sitoutuu toteuttamaan jatkossa Lapin hajautetun uusiutuvan energian ohjelmaa. Kannattaa siis ehdottomasti tutustua koosteeseen - näin lupaukset eivät pääse unohtumaan ja tarvittaessa kaveria voi muistuttaa tehdyistä lupauksista.

Energiaohjelman jalkauttamisen työpajan koosteen löydät TÄÄLTÄ

Tule mukaan Biotalouden huippukokoukseen 19. tammikuuta niin kuulet, millaisia askeleita energian suhteen otetaan pian julkaistavassa Lapin Arktisen biotalouden kehittämisohjelmassa. Lähdetään viemään #Energiahaastetta ja tarvittavia investointeja ideoiden tasolta kohti käytäntöä. Nyt on lähienergian aika! 

kuva: Lapin materiaalipankki | Jaana Severidt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti