Mikä ihmeen maaseutuklusteri? Jos et ole
ikinä kuullutkaan Arktinen älykäsmaaseutuverkosto -klusterista, niin nyt on korkea aika
sille! Maaseutuklusteri työskentelee laajalla yhteistyöverkostolla
tavoitteenaan pysäyttää Lapin maaseutua vaivaava pääomapako. Suurin osa alueemme pääomasta valuu ulos Lapista ja
jopa Suomesta elintarvikkeiden ja energian hankintojen myötä. Mikäli pystymme
pysäyttämään tämän negatiivisen kierteen ja kääntämään kehityksen rattaat
pyörimään toisin päin, näkyy tämä aluetaloudessa ja lappilaisten ihmisten
hyvinvoinnissa positiivisesti. Yhdessä tekemällä pystymme tähän - aletaan
suosia paikallista lähellä tuotettua ruokaa ja luonnontuotteita! Klusteriimme
on jo nyt liittynyt 24 elintarvikealan yrittäjää, jotka näkevät klusteriin
kuulumisen tärkeänä osana liiketoimintaansa. Tule sinäkin mukaan!
Maaseutuklusterin
tekemä työ on vahvasti esillä myös lähestyvässä Lapin Elintarvikepäivässä,
jota vietetään Rovaniemellä MTI:n tiloissa 19.5. Tule mukaan
Elintarvikepäivään kuulemaan, mitä kaikkea maaseutuklusterin toiminta
mahdollistaakaan elintarvike- ja luonnontuotealalla ja miten yrityksesi voi
hyötyä klusteriin kuulumisesta!
Oletko sinä valmis olemaan yksi heistä? Mikäli olet, niin kalenteri auki ja päivämäärä ylös - tätä ei kannata missata mistään hinnasta! Ole mukana muutoksen eturintamassa parantamassa paikallisten elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tilaa Lapissa - meiltä saat tähän tukea!
Oletko sinä valmis olemaan yksi heistä? Mikäli olet, niin kalenteri auki ja päivämäärä ylös - tätä ei kannata missata mistään hinnasta! Ole mukana muutoksen eturintamassa parantamassa paikallisten elintarvikkeiden ja luonnontuotteiden tilaa Lapissa - meiltä saat tähän tukea!
Lapin elintarvikepäivän
yhteydessä julkaistaan myös Lapin elintarvikeohjelma, jota on työstetty elintarvike-teemaryhmässä. Elintarvikeohjelmassa
avataan myös visio, jota lähdemme konkreettisten toimenpiteiden avulla
tavoittelemaan. Tuottamalla ja jalostamalla 30 % tietyistä raaka-aineista
Lapissa voimme saada 100 miljoonaa euroa jäämään alueelle vuoteen 2020
mennessä. Paikallisten elintarvikkeiden suosimisesta oivan esimerkin antaa Sodankylän kunta, jossa
omavaraisuusprosentti on saatu julkisella puolella nousemaan yli 30 %:iin. Tätä
muutosta kaivataan muissakin Lapin kunnissa - miksi emme söisi lähiruokaa?
Lapin
maakunta on maakuntauudistuksen kynnyksellä valmis panostamaan toden teolla
paikallisiin tuotteisiin ja lähiruokaan. Noste on olemassa, nyt on vain aika
liittyä mukaan siihen. Käy tutustumassa Arktinen biotalous -hankkeen toimintaan
seuraavien linkkien kautta. Tykkää, keskustele ja jaa - tämä on kaikkien
yhteinen asia!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti