torstai 12. huhtikuuta 2018

Maistiaisia REKO-uutiskirjeestä osa 1.

Arktinen biotalous julkaisi Rovaniemen REKO-lähiruokarengasta käsittelevän uutiskirjeen 23. maaliskuuta. Uutiskirjeessä esitellään Rovaniemen REKO:n tuottajia ja heidän tuotteitaan. Käy lukemassa uutiskirje TÄÄLLÄ

Seuraava Rovaniemen REKO:n jakelupäivä pidetään jo huomenna, 13. huhtikuuta. Jos et tähän jakeluun ehdi mukaan, niin olehan kuulolla vapun korvilla. Tiedot jakeluista löydät REKO-Facebook-ryhmästä sekä Rekorder-sivuilta

Kevään mittaan nostamme Biotalousuutisiin juttuja uutiskirjeen yrittäjistä. Tässä jutussa ensimmäisenä on esittely yrittäjästä, joka ei uutiskirjeen julkaisuun ehtinyt, mutta joka kuitenkin ansaitsee paikkansa parrasvaloissa!


kuva: Arktinen biotalous

Annelin yrtit & karkit


Nimi: Annelin yrtit & karkit Oy
Toimipaikka: Laajakaista 3, 96400 Rovaniemi

2. Mistä lähtien olet toiminut elintarvikepuolen yrittäjänä Lapissa? 
Olen toiminut yrittäjänä kohta 20 vuotta.

3. Mistä sait innostuksen lähteä hyödyntämään Rovaniemen REKO-rengasta suoramyyntikanavana? 
Reko-rinki toimii meidän tilojen pihapiirissä, joten tämä oli meille todella hyvä paikka tuoda tutuksi tätä uutta sijaintia!

4. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on yritystoimintasi suhteen - oletko kehittelemässä esimerkiksi uusia tuotteita markkinoille?
Viljelen joka vuosi uusia yrttejä ja yritän saada niitä tuotua asiakkaiden tietoisuuteen. Jalostustuotteiden kohdalta uusia ideoita on kovastikin mietinnässä. Nyt kun tämä on niin sanotusti meidän kauden alusta asti niin myyntiin tulee varmastikin yrttien taimia.

5. Mikä on mielestäsi toiminut hyvin Rovaniemen REKO-renkaassa? Entä minkä suhteen on vielä parannettavaa? 
Kyllähän yhteistyöllä kaikki toimii. Itse olen tässä ollut vielä niin harvoin, että en nyt osaa sanoa mikä toimii ja mihin tarvitaan vielä muutoksia.

6. Vapaa sana - esimerkiksi terveisiä lähiruuasta kiinnostuneille, REKO-kuluttajille…  
Kiitoksia tästä suuresta työstä, kun olette meille tämän kanavan avannut.  Kiitos!

-------------------------------------


Kalapalvelu 66 33 N


Kuva: Janne Holopainen

Nimi: Janne Holopainen, Kalapalvelu 66 33 N
Toimipaikkakunta: Rovaniemi
Millaisia tuotteita tuotat REKO-renkaaseen: Savukalatuotteita ynnä muita kalajalosteita sekä tuoretta kalaa valmiiksi pakattuina fileinä jne. Pyrin käyttämään raaka-aineita sesonkien mukaan, mahdollisimman paljon paikallisia raaka-aineita hyödyntäen.

2. Mistä lähtien olet toiminut elintarvikepuolen yrittäjänä Lapissa? 
Aloitin huhtikuussa 2017 eli vasta viime vuonna. Tuotanto on päässyt täyteen vauhtiin viime marraskuussa.

3. Mistä sait innostuksen lähteä hyödyntämään Rovaniemen REKO-rengasta suoramyyntikanavana?
Olen itse suosinut paikallisia tuottajia jo pitkään. Miksipä en siis tarjoaisi itsekin omaa tuotantoani muille samanhenkisille!

4. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on yritystoimintasi suhteen - oletko kehittelemässä esimerkiksi uusia tuotteita markkinoille?
Tuotekehityksen on oltava jatkuvaa. Parempi pysyä sillä saralla itse muiden edellä kuin alkaa kopioimaan muiden tuotteita. Siltä pohjalta yritän liiketoimintaani kehittää.

5. Mikä on mielestäsi toiminut hyvin Rovaniemen REKO-renkaassa? Entä minkä suhteen on vielä parannettavaa?
Kaikki on toiminut, mutta ei ole löytynyt vielä sitä linjaa, jolla jatkettaisiin. Toisin sanoen homma on vielä vajaan vuoden jälkeenkin alkutekijöissään ja hakee paikkaansa. Uusia tuottajia monipuolisesti tarvittaisiin.

6. Vapaa sana - esimerkiksi terveisiä lähiruuasta kiinnostuneille, REKO-kuluttajille… 
Tukemalla paikallista tiedät, mitä syöt. Lähiruoka on yleensä myös ekologisempi vaihtoehto.

---------------------------------

Kukkolankosken Luomu


Kuva: Jaana Väisänen
1. Yleisesittely Nimi: Jaana Väisänen, Kukkolankosken LuomuToimipaikkakunta: Tornion KukkolaMillaisia tuotteita tuotat REKO-renkaaseen: Myymme paloiteltua karitsanlihaa vakuumipakkauksissa. Useimmiten liha on pakasteena, koska tuorelihan myyntiaika on rajallinen. Myymme myös syyskaudella luomuparsakaalia ja -naurista. Osallistumme Rovaniemen REKO:oon noin neljä-viisi kertaa vuoden aikana.

2. Mistä lähtien olet toiminut elintarvikepuolen yrittäjänä Lapissa? 
Olemme aloittaneet suoramyynnin vuonna 2015 ja olimme mukana jo Rovaniemen ensimmäisessä REKO:ssa. 

3. Mistä sait innostuksen lähteä hyödyntämään Rovaniemen REKO-rengasta suoramyyntikanavana?
Osallistumme Rovaniemen toimintaan aina silloin, kun on muutakin asiaa Rovaniemelle ja kun on vihannesten satokausi. Muuten toiminta ei meidän osaltamme muodostu kannattavaksi pitkän etäisyyden takia.
4. Millaisia tulevaisuuden suunnitelmia sinulla on yritystoimintasi suhteen - oletko kehittelemässä esimerkiksi uusia tuotteita markkinoille? 
Kehittelemme asiakastoiveiden mukaan uusia lihajalosteita. 
 
5. Mikä on mielestäsi toiminut hyvin Rovaniemen REKO-renkaassa? Entä minkä suhteen on vielä parannettavaa?
Rovaniemellä on aktiivinen REKO:n ylläpitäjäporukka ja mukavat asiakkaat. Talvikaudella torikentän pimeys haittaa – asiakkaat  ja myyjät eivät aina löydä toisiaan. Olisi kiva, jos tapahtumassa olisi jotakin muutakin aktiviteettiä kuin tavaran vaihto. Vaikkapa kahvia ja sketsiä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti