maanantai 11. kesäkuuta 2018

Opinnäytetyö Lapin kuntien puurakentamisesta

kuva: Lapin materiaalipankki | Photokrafix
Pariopinnäytetyön tekeminen oli yllättävän haasteellista, mutta paljon antoisampaa kuin yksin puurtaminen. Työn ydin eli kartoitus sujui jälkeen päin ajatellen ehkä sujuvimmin, vaikka yhteyksien saaminen kuntiin olikin hyvin aikaa vievää

Suurimmaksi haasteeksi muodostui teoriaosuuden rajaaminen. Puurakentaminen on aiheena hyvin laaja ja monipuolinen, mutta lopulta saimme mielestämme aikaan melko näppärän kokonaisuuden, joka tarkastelee puurakentamista sekä metsätalouden että rakennustekniikan näkökulmasta.

Kartoituksen tuloksista yllätti eniten se, miten positiivisesti Lapissa ajatellaan puurakentamisesta ja kuinka trendikkäänä investointina puurakennukset nähdään tulevaisuudessa. Vain neljäsosa Lapin kunnista antoi negatiivisia ja passiivisia vastauksia puurakentamisen suhteen. Laajempia haastatteluja tekemällä olisi saanut tietää enemmän kuntapäättäjien suhtautumisesta ja tietämyksestä julkiseen puurakentamiseen. Askarruttamaan jäi myös se, että emme vieläkään tiedä, kuinka paljon puuta tulee rakennuksessa käyttää, jotta se lasketaan puurakentamiseksi. Viittaamme tällä siihen, että puurakentamista ei ole missään täysin tarkkaan määritelty. 

Tutustu Helenan ja Tuomaksen opinnäytetyöhön TÄÄLLÄ

kuva: Helena Juntunen
Helena Juntunen: Tulevaisuuden suunnitelmani vielä melko avoinna. Olen hakenut metsätalousinsinöörin töitä sekä jatko-opintoja suuntautuen biologiaan.

kuva: Tuomas Harju
Tuomas Harju: Työpaikka löytyi Helsingistä ja aloitinkin jo toukokuussa. Rakennusala on erittäin kiinnostava ja siinä voi kehittyä moneen eri suuntaan. En kuitenkaan sulje pois mahdollisuutta lähteä jatko-opiskelemaan, mutta jatko-opiskelut eivät ole vielä ajankohtaisia. Mennään päivä kerrallaan ja suunnataan katse kohti tulevaa!

kirjoittanut: Helena Juntunen & Tuomas Harju

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti