perjantai 29. kesäkuuta 2018

Parastamista Suomessa: Food Business Summit - ensimmäinen osa!

kuva: Food Business Summit
Food Business Summittia vietettiin jälleen perinteisesti keskellä lakeuksia eli Seinäjoella 12. - 13.6. Koko Summitin esitysmateriaalit löydät TÄÄLTÄ. Kannattaa käydä tutustumassa ja inspiroitumassa! Löydät tapahtumasta paljon sisältöjä myös eri somekanavista tunnisteella #FoodBusinessSummit. 

Food Business Summitista tehdään Biotalousuutisiin loppukesästä vielä kattavampi katsaus, mutta tässä jo nyt ensimaistiaisia pureksittavaksi!

Poimintoja päivistä


Kuva: Maaseutuklusterin viestintä
Food Business Summitissa Merja Leino Atrialta nosti esille kysymyksen siitä, miten kuluttajille saadaan parhaita tuotteita kaupaksi kestävyys edellä. Suomessakin täytyy tarkastella tilannetta koko maailman, ei siis pelkästään Suomen näkökulmasta, joten tästäkin syystä kestävyys on tärkeä kriteeri. Kaikkien tehtävä on osallistaa joukot kulkemaan yhdessä samaan suuntaan kohti kestävyyttä. 

Sulapac Oy haastoi ihmisiä kysymällä, ovatko he aidosti valmiita muuttamaan maailmaa omilla valinnoillaan. Jos jatkamme entiseen malliin, vuonna 2050 maailman merissä tulee olemaan enemmän muovijätettä kuin kalaa. Sulapac Oy on kehittänyt erilaisia pakkauksia, joissa on kaikki muovin kätevyydet, mutta ne eivät sisällä kuitenkaan lainkaan muovia. "Sulapac - all the plastic beneftis without the plastic waste problem!" . Sulapacin pakkausmateriaalit maatuvat 21 päivässä ja niitä voi valmistaa myös muovia valmistavissa tehtaissa. Tämä ihmetuote pystyy kilpailemaan muovin kanssa myös hinnassa. Globaaleilla pakkausmarkkinoilla liikkuu 800 biljoonaa euroa, joten potentiaalia kestäville pakkausratkaisuille todella on myös rahallisessa mielessä. Löytyykö sinulta seuraava Sulapacin tyylinen menestystarina takataskustasi? Ei muuta kuin tuumasta toimeen!


kuva: Maaseutuklusterin viestintä. 

ERIAFF-konferenssi


Samassa yhteydessä Food Business Summitin kanssa pidettiin myös ERIAFF-verkoston konferenssi, jonka teemana oli ruoan turvallisuus 2020. Jos haluat tutustua somesatoon ERIAFF:iin liittyen, niin vilkaise #eriaff2018 sekä #foodsafety2020. 

ERIAFF:n konferenssissa esillä olivat muun muassa temaattiset työryhmät, jotka käynnistettiin toden teolla vuonna 2017. Uusia temaattisia työryhmiä käynnistetään aina tarpeen tullen. Toscanan alueen maatalousministeri Marco Remaschin mukaan nyt on aika saavuttaa työryhmissä asetetut tavoitteet yhteistyön kautta. Lue lisää ERIAFF-verkoston toiminnasta täältä: www.eriaff.com. ERIAFF-konferenssin kaikki esitykset Seinäjoella löydät TÄÄLTÄ

ERIAFF-verkosto on avoin kaikille halukkaille, oli kyseessä sitten kunta, alue, yritys, aluekehittäjä tai jokin muu organisaatio. Lappi on mukana ERIAFF:n verkostoista muun muassa agrifood-alustalla. 

kuva: Maaseutuklusterin viestintä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti