Sirkkakosken satama tammikuussa. Kuva: Arktinen biotalous |
Olemme järjestämässä Miekojärvellä ja Sirkkakoskella Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi 100 tuntia kestävän uistelumaratonin. 8–10 venekuntaa uistelee kukin vuorollaan keskeytyksettä sadan tunnin ajan kalastaen Euroopan pohjoisinta kuhakantaa ja muita petokaloja. Tavoitteena on tuoda satamaan Kalamarkkinoille tuoretta kalaa useamman kerran päivässä. Tapahtumaan liittyen järjestämme yhteistyössä Ammattiopisto Lappian kalastuskoulutuksen kanssa myös petokalatutkimusta. Tuoduista petokaloista otetaan suomunäytteet, ja mittauksien perusteella tehdään kaloista takautuvat kasvun määritykset.
Seuraa uisteluvuorojen vaihtoa ja katsasta kalansaalis
Kuva: Lapin materiaalipankki. |
Tuoreen kalan kalamarkkinat joka päivä klo 15–18
Miekojärvellä toimivat 1. ja 2. luokan kaupalliset kalastajat opastavat ja näyttävät kalanjalostukseen sekä ruuan laittoon liittyviä niksejä. Tervetuloa mukaan Suomi 100 – sadan tunnin uistelumaraton -tapahtumaa!
Sininen biotalous tukemassa yritystoimintaa
Kalastajat ja kehittäjät yhteisen pöydän ääressä Sirkkakoskella. Kuva: Arktinen biotalous |
Suomessa ja Lapissa on huomattu, että puhdas lähiruoka on arvokkaimpia omaisuuksia, mitä meillä suomalaisilla on olemassa. Järvien kalat, metsien marjat ja sienet ovat superfoodia, joista me suomalaiset voimme olla ylpeitä. Olemme saaneet olla mukana kehittämässä ja vaikuttamassa Arktisen biotalouden kehittämisohjelmaan ja vilpittömästi uskomme puhtaiden lappilaisten elintarvikkeiden mahdollisuuteen pärjätä kotimaisten ja ulkomaalaisten herkkusuiden ruokapöydissä.
Sinivalkoisissa tunnelmissa
Sirkkakosken kalasatamassa Miekojärvellä
Jukka Sirkkala
kalastaja
Sirkkakosken kalasatamassa Miekojärvellä
Jukka Sirkkala
kalastaja
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti